4 mar, 2022

Nya tider, ny teknik- nu ger 3G plats för 5G

Mobiloperatörerna håller på att uppgradera mobilnäten och förbereder för fullt med att bygga ut med 5G som kommer ge snabbare datatrafik med mobilen och annan utrustning, samtidigt som nuvarande 4G-nät uppgraderas och byggs ut. Nuvarande 3G-nät har redan utfasning påbörjats och kommer successivt vara helt utfasat under 2023-2025 beroende på mobiloperatör.

VoLTE/Wifi-calling

Med VoLTE (röst över 4-G nät) sker samtalet även på 4-G-nätet, aktivera detta om det inte är gjort, med Wifi-calling kan samtal även ske över Wifi tex på jobbet/hemma.

Vad rör detta vårt företag?

Förändringen kan innebära att att äldre mobiltelefoner och annan utrustning som inte stöder 4G och 5G behöver bytas till nyare modeller. Utrustning som sålts de senaste åren har normalt stöd för 4G. Utrustning som ej behöver snabb data och har 2G-täckning kommer fungera precis som idag. Exempel på mobiler som inte har 4G Samsung: B2710 Doro: 530x, 540, 5517.

Ibland sitter det sim-kort i utrustning som man kanske inte tänker på som tex. porttelefoner/ grindar/övervakning eller maskin.

Nedan är exempelbilder på utrustning som kan beröras. Tveka inte att kontakta oss när det uppstår frågor!