Achima Care & Pelmatic

Achima Care & Pelmatic

Vi har effektiviserat samtalshanteringen och därigenom även ärendehanteringen

Pelmatic med huvudkontor i Karlskrona jobbar med bemanningsuppdrag i hela landet, främst gällande läkare och sjuksköterskor. I samma koncern, också med huvudkontor i Karlskrona, finns Achima Care som bedriver primärvårdsverksamhet i form av vårdcentraler.

De har ett gemensamt telefonsystem genom Telekonsult Syd och den finns även på vårdcentralerna i Älmhult och i Vislanda. Lars Sjöström, IT-chef berättar:

– Vi vill kunna använda Telekonsult Syds telefoni HybraUC överallt där landstingen inte tvingar in oss i andra lösningar. Vi har haft Telekonsult Syd som leverantör under flera år och har en bra etablerad kontakt. När vi skulle byta telefoni i Karlskrona så tyckte vi att deras lösning HybraUC var vad vi behövde samt att den var prismässigt konkurrenskraftig. Sedan gick vi vidare med vårdcentralerna i Älmhult och Vislanda.

Där ställdes andra krav med kösystem och återuppringningsfunktion, menyval osv. De kraven har Telekonsult Syd uppfyllt på ett utmärkt sätt. Vi har effektiviserat samtalshanteringen och därigenom även ärendehanteringen i och med att varje ärende nu hamnar rätt från början. Det var en smidig övergång och vi är mycket nöjda med resultatet.

– Fördelarna med HybraUC är enkelheten och flexibiliteten, att vi lätt kan flytta om våra telefoner. Det är också enklare att konfigurera om.

– Vi köper även en del headset från Telekonsult Syd. Det är viktigt att vi har bra headset både utifrån microfoner och hörlurar. Telekonsult Syds headset uppfyller våra krav och är mycket slitstarka.

– En sak till som är bra med Telekonsult Syd som vi inte får glömma bort, avslutar Lars Sjöström, det är den viktiga supportavdelningen. De är alltid snabba och hjälper till på ett fantastiskt sätt även vid akuta situationer.