Dasa Control Systems

Dasa Control Systems

Fördelarna med HybraUC är många

– Per Olof Bergqvist

Växjöföretaget Dasa Control Systems AB är specialiserade inom intelligenta system för maskin- och aggregatstyrning, informationshantering och kommunikation. VD Per-Olof Bergqvist berättar:

– Vi är idag 25 anställda och här i Växjö har vi utveckling, produktion och försäljning.

Just nu är det stort fokus på uppkopplade maskiner och smarta tjänster, vilket utgör ett naturligt och viktigt område för Dasa. Internet of Things (IoT), sakernas internet, innebär att allt fler saker, prylar, system och maskiner blir uppkopplade för att utbyta information.

– Med tanke på vårt stora fokus på kundsupport och att jobba nära våra kunder, som finns både inom och utanför Sveriges gränser, så är det väldigt viktigt att vi har en stabil, säker och väl fungerande kommunikationsplattform. Det innefattar såväl samtalskvalitet som den utrustning vi använder oss av i den dagliga interaktionen med våra kunder, leverantörer och partners.

Dasa Control Systems har haft Telekonsult Syd som telefonileverantör under många år och sedan våren 2016 använder de sig av telefonilösningen Hybra UC. Då vår gamla växel var att klassificera som “museiföremål” så var det dags för en ny lösning, säger Per-Olof.

– Fördelarna med HybraUC är många men det är särskilt appen jag ser som den största fördelen. Via den kan man till exempel koda frånvaro i mobilen.