Kärnhem

Kärnhem

Bara ett knapptryck mellan huvudkontoret i Växjö och fabriken i Sävsjö

Med den nya molnbaserade växellösningen från Telekonsult Syd har bostadsutvecklingsföretaget Kärnhem i Växjö fått betydligt bättre struktur på sin telefoni. Framförallt har det blivit enklare för huvudkontoret i Växjö att kommunicera med husfabriken i Sävsjö.

Kärnhems ekonomichef Malin Svensson berömmer den nya växellösningen och menar att den har effektiviserat organisationen.

– Tidigare kunde vi inte vidarekoppla ett samtal till Sävsjö eftersom vi hade två olika växelsystem. Nu är det bara en knapptryckning oss emellan, säger hon.

Sedan Kärnhem startade i Växjö 2003 har de vänt sig till Telekonsult Syd för sina tel efonilösningar.

– Den gamla växeln var till åren kommen och förra året pratade vi med Mats Cesar på Telekonsult Syd om en ny lösning. Vi hade några möten och han föreslog en molnbaserad växel där vi knöt ihop vårt huvudkontor med fabriken i Sävsjö, så att vi enkelt kunde vidarekoppla samtal dit. Växellösningen hade också flera andra finesser, exempelvis att kunna hänvisa sig via en mobilapp som senare visat sig vara en mycket uppskattad tjänst bland våra anställda. Dessutom innebar lösningen att växeln fysiskt skulle finnas hos Telekonsult Syd, vilket var smidigare för oss vid eventuella störningar, säger Malin.

Det är ingen avancerad växelfunktion, men att kunna hänvisa sig när man sitter i möte, att samtal kopplas vidare på en slinga om växeltelefonisten är upptagen och att det är enkelt att vidarekoppla samtal, är sådant som är värdefullt i vardagen för Kärnhem.

– Att det är ett neutralt svar inprogrammerat vid hänvisning gör det också mycket tydligare jämfört med att alla har olika personliga meddelanden, säger Malin.

Hon är mycket nöjd med Telekonsult Syd och deras arbete.

– Mats Cesar och hans medarbetare är väldigt lätta att samarbeta med, de ser till helheten i vårt företag och framförallt är det skönt att ha en kontakt att vända sig till med våra telefonifrågor. Det gör det enkelt för oss och vi blir effektivare i vår vardag. De kan telefoni, vi kan bygga bostäder och ska fokusera på det vi är bra på.