Växjö Intresseförening för Montessori

Växjö Intresseförening för Montessori

Vi måste vara tillgängliga för vår säkerhet, vid tex utflykter.

Växjö Intresseförening för Montessori startade 1982 och driver tre förskolor i Växjö med totalt ca 140 barn mellan ett och fem år. Charlott Lundgren Andersson berättar:

Växjö Intresseförening för Montessori drivs som en ideell förening av intresserade och engagerade föräldrar. Vi vill förverkliga montessoripedagogiken där det viktigaste budskapet är att följa barnen. Det handlar om allt från trygghet till engagerade vuxna och en väl förberedd miljö för barnens bästa. I vår verksamhet har vi många naturdagar, gymnastik och naturskola.

– Vi bytte vår gamla telefonilösning mot Telekonsults HybraPRO för vi kände att behovet av tillgänglig telefoni ökade. Vi behöver vara nårbara vid många olika tillfällen, tex om föräldrar ska sjukanmäla sitt barn. Men vi måste också vara tillgängliga för vår säkerhet, vid tex utflykter. Tidigare var våra kostnader för telefoni höga och hittills har det visat att kostnaderna har sjunkit.

Det ligger i tiden att använda smartphones, fortsätter Charlott Lundgren Andersson. Varje avdelning har nu egna mobiler och det är uppskattat bland pedagogerna att de enkelt kan nå varandra mellan avdelningarna. Föräldrar kan numera lättare kommunicera med oss via SMS. Om ett barn varit ledset vid lämningen på morgonen är det väldigt uppskattat av föräldrarna att få ett sms om att deras son eller dotter nu är glad och leker.